Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Aeroportul Bacau se inchide

 
   

Aeroportul Bacau se inchide
2007-11-24 14:57

Aeroportul International Bacau se va inchide. Perioada cit avioanele vor fi trase pe tusa nu a fost inca stabilita cu exactitate. Limitarea curselor va incepe de altfel de astazi, cind pe pista incep unele lucrari de reparatii. Consiliul Judetean (CJ) Bacau a alocat 600.000 de lei pentru peticirea pistei, care a inceput sa cedeze in tot mai multe locuri.
- Indicele de portanta este 18 la noi, iar Uniunea Europeana cere sa fie de 60. Pista se strica in tot mai multe locuri si trebuie sa luam masuri pentru repararea ei, pentru ca altfel riscam sa fim inchisi. Ceea ce facem noi este doar o peticire. Aeroportul nu va fi inchis in totalitate, ci doar anumite curse, a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

Doua saptamini, inchis total
Lucian Sion, directorul tehnic al Aeroportului a explicat ca de fapt, unitatea aviatica bacauana se va inchide pentru anumite categorii de avioane, pentru o perioada nelimitata de timp. "De pe 20 noiembrie incep lucrarile la pista. In mod normal, in conditii de vara, acestea vor dura o saptamina, dar asa, nu putem preconiza cit. Saptamina aceasta se va zbura pe o distanta mai mica. Pista are o lungime de 2.500 metri si se va zbura pe 1.500 metri. Asta inseamna ca nu vor zbura toate avioanele. Companiile Blue Air si Tarom (care au Boeing-uri) nu vor opera de astazi. De saptamina viitoare, timp de doua saptamini, pista se va inchide complet", a declarat Lucian Sion. Cu alte cuvinte pe Aeroportul Bacau nu va mai ateriza si nu va mai decola nici o cursa.

Adio avioane mari
Vestile proaste continua atit pentru operatorii aerieni, cit si pentru pasagerii care utilizau puntea aeriana bacauana. Aeroportul va fi inchis pentru o perioada care inca nu se cunoaste, pentru tot ce inseamna trafic de mare tonaj.
- Aeronavele mari vor fi suspendate pina ce se va moderniza complet pista. Dupa cele doua saptamini vor zbura cursele regulate de pina la 30 de tone. Avioanele intre 50 si 70 tone nu vor mai zbura. Dupa ce se va stabili investitorul care va concesiona aeroportul si se va moderniza in totalitate pista, vor fi reluate aceste curse regulate, cu avioane mari, a precizat directorul tehnic.

Radu Bondar, noul director interimar al Aeroportului
Radu Bondar este propus sa preia postul de director interimar al Aeroportului Bacau.
- Propunerea a venit din partea Ministerului Transporturilor si noi am fost de acord cu ea, a precizat Dragos Benea. Viitorul director are 29 de ani si in prezent este director operational la Aeroportul International "Aurel Vlaicu" (Baneasa). A absolvit Facultatea de Inginerie Aerospatiala din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. Numirea lui se va face in sedinta extraordinara a CJ Bacau, de joi. Radu Bondar il inlocuieste pe Cristian Stanciu, care a demisionat din functia de director al Aeroportului, in urma cu o saptamina, din cauza unor neintelegeri cu presedintele Benea.
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2009-02-20 - Blue Air a concesionat aeroportul din Bacau
2008-01-11 - Un alt accident aviatic, dar in Bacau
2007-12-16 - Aeroportul Bacau a suspendat operarea


Booking.com