Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Ryanair intră pe piaţa română

 
   

Ryanair intră pe piaţa română
2007-12-18 19:18

Cea mai mare linie aeriană low-cost, - Ryanair din Irlanda intră pe piaţa română şi începând cu luna aprilie 2008 va zbura de pe două aeroporturi din România – Constanţa şi Arad.

Aceasta înseamnă creşterea concurenţei, ceea ce este legat de scăderea preţului biletelor pentru pasageri.

Încă acum o lună, în interviul pentru Pasagair.ro Michael O'Leary CEO Ryanair nega deschiderea legăturilor din România.

- Deocamdată nu planificăm să intrăm pe piaţa română. În momentul de faţă dezvoltăm bazele noastre din Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa. Cu siguranţă vom intra odată pe piaţa română. Cu siguranţă vom face acest lucru când Wizz Air şi SkyEurope va da faliment. Nu sunt încă sigur când vom deschide legăturile din România, dar acest lucru va avea loc în următorii cinci ani - a declarat domnul O'Leary, care este cunoscut pentru laconismul său.


Începând cu 1 aprilie 2008 vom începe legăturile regulate de la Arad la Medional Bergamo, de trei ori pe săptămână, în fiecare marţi, joi şi sâmbătă.

Legăturile din Constanţa la Pisa vor avea loc de asemenea de trei ori pe săptămână, lunea, vinerea şi duminica, începând cu 18 aprilie.

Ryanair operează de pe aeroporturi care nu sunt foarte populare, de unde se pot obţine preţuri foarte concurenţiale datorită costurilor mici de funcţionare.Liniile aeriene irlandeze low-cost sunt cunoscute pentru ideea lor de negocieri dure cu aeroporturile, cărora le dictează condiţiile lor. Pentru pornirea zborurilor, Ryanair întotdeauna cere din partea administraţiei locale plata unor taxe obligatorii pentru „publicitatea localităţii pe paginile de Internet ale transportatorului". De fapt, începerea legăturilor aeriene este condiţionată de asigurarea activităţii transportatorului din partea administraţiei locale de unde linia aeriană îşi începe zborurile.

Ryanair este cea mai mare linie aeriană low-cost din Europa, cu 23 de baze care deserveşte 567 de rute în 26 de ţări. Până la sfârşitul lunii martie 2008, Ryanair va dispune de o flotă de 163 de aeronave Boeing 737-800, iar în următorii cinci ani aceasta va creşte cu încă 99 de aeronave deja comandate. În momentul de faţă Ryanair angajează o echipă de 5000 de persoane. În acest an va transporta aproximativ 50 de milioane de pasageri, iar în anul 2008 planifică să transporte 60 de milioane de pasageri.

Pawel Cybulak
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2016-02-16 - Ryanair deschide o nouă bază la București
2016-01-14 - Ryanair anunță baza la Timișoara
2011-01-07 - Ryanair lansează cursa Constanta - Milano
2009-04-23 - O nouă taxă "de criză" la Ryanair
2008-11-03 - Profitul Ryanair cade cu 47%


Booking.com