Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Miscari ale operatorilor aerieni low-cost

 
   

Miscari ale operatorilor aerieni low-cost
2007-12-23 01:00

Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara incheie anul pe plus si se pregateste serios sa isi asume rolul regional.

In 2007, principala poarta aeriana din vestul tarii a inregistrat o crestere de 96 la suta, in ceea ce priveste transportul de marfa, respectiv de 12 la suta, in ceea ce priveste traficul de pasageri si de 14 la suta privind miscarea aeronavelor.

Chiar daca anul acesta, singurul operator low-cost care a intrat pe piata timisoreana, Sky Europe, si-a retras ambasadele pentru ca a considerat ca piata nu are o amploare suficienta, anul care vine incepe si el cu surprize. Compania aeriana Al Italia a anuntat ca de anul viitor se retrage, insa locul acesteia va fi luat, in avantajul clientilor, de divizia low-cost a grupului, respectiv de compania Volare Web.

Potrivit reprezentantilor aeroportului, chiar daca cei care calatoreau spre Italia cu cate trei curse zilnice (exceptand duminica), de acum incolo vor putea ajunge la destinatie cu cele trei curse saptamanale Volare Web, care vin cu preturi mult mai mici. O singura calatorie via Milano, de exemplu, cu taxele aeroportuare incluse, costa incepand cu 22 de euro. In plus, compania italiana pune in joc aeronave de mare capacitate, respectiv Airbus 320, cu o capacitate de 180 de locuri.

„Avem discutii si cu alte companii aeronautice importante, ceea ce ne ofera o perspectiva buna pentru anul viitor”, a precizat Daniel Idolu, managerul Aeroportului „Traian Vuia”.

evz.ro Una dintre cele mai mari realizari ale aeroportului timisorean este finalizarea noului terminal pentru cursele externe, ocazie cu care suprafata acestuia a crescut cu 400 de metri patrati. Urmeaza largirea zonelor de parcare si investitiile in noul terminal pentru cursele interne, investitie care va fi incheiata in perioada urmatoare. Anul acesta, banii au mai fost investiti in modernizarea sistemului de securitate, lucrari pe suprafata de miscare a aeronavelor, respectiv amenajarea unui drum special pentru interventii, toate acestea fiind proiecte cu termen de finalizare 2008-2010.
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2010-12-14 - Trafic normal pe Aeroportul Timișoara
2010-11-26 - Lecții deschise la Aeroportul Timișoara
2009-07-29 - Sistem performant de management al bagajelor
2009-07-08 - Raportul activității Aeroportului Timișoara
2009-05-24 - Numarul pasagerilor a stagnat in primele patru luni din 2009


Booking.com