Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Reînnoirea auditului IOSA al TAROM

 
   

Reînnoirea auditului IOSA al TAROM
2008-05-27 01:31

Tarom a obţinut prima prelungire a înregistrării în registrul IOSA (IATA Operational Safety Audit) la finalul unui proces complex de pregătire şi audit propriu-zis.

IOSA este un sistem de evaluare recunoscut internaţional şi un reper deosebit de important pentru sistemele de management ale operatorilor aerieni.

În ziua de 7 Mai 2008 IATA - Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni a modificat siteul de internet unde este găzduit registrul (www.iata.org/registry) cu noua perioadă de valabilitate care pentru Tarom este acum de 2 ani până la 6 Mai 2010. În ziua de 7 mai 2008 TAROM a semnat acordul prin care îşi manifestă interesul de a adera la alianţa internaţională SKYTEAM.

Tarom este alături de alte 200 de companii aeriene mondiale care reprezintă un grup select de operatori care promovează şi menţin un nivel deosebit de ridicat al siguranţei zborului şi al calităţii operaţiunilor.

TAROM a fost auditată în cadrul programului IOSA pentru prima oară în Mai 2006 şi a fost listată în registrul IOSA la începutul anului 2007. În ianuarie 2008 TAROM a fost din nou auditată pe o perioadă de 5 zile pentru reînnoirea certificatului IOSA. Auditul de reînnoire a utilizat aceleaşi proceduri ca şi auditul iniţial prin verificarea conformării cu mai mult de 900 standarde şi proceduri recomandate IOSA din 8 zone operaţionale ale unui operator aerian.

Auditul IOSA este dezvoltat pentru a îmbunătăţi capabilităţile operaţionale ale companiilor aeriene din întreaga lume şi include 8 zone majore ale activităţilor unui operator aerian care promovează operaţiuni în siguranţă, cum ar fi: organizarea şi managementul companiei, operaţiunile de zbor, controlul operaţional, întreţinerea tehnică a aeronavelor, operaţiunile în cabina de pasageri, deservirea aeronavelor la sol, operaţiunile cargo, şi securitatea operaţională.

Un operator este declarat IOSA atunci când se realizează verificarea documentării şi a implementării fiecărui standard din cele peste 900 prezente în Manualul de standarde IOSA.

Standardele IOSA sunt bazate pe standardele ICAO - Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale şi practici general acceptate în industria transportului aerian fiind total transparente publicului, gratuit pe site-ul internet al IOSA.

Cu o flotă modernă de 21 de aeronave, TAROM transportă peste 2 milioane de pasageri anual către 40 de destinaţii în 25 de ţări.

IATA este un organism internaţional creat acum 60 de ani de un grup de companii de transport aerian. În momentul de faţă IATA reprezintă 240 de companii care concentrează peste 94% din traficul internaţional regulat. Organizaţia reprezintă, conduce şi sprijină industria transportului aerian.

Programul IOSA este un sistem de evaluare acceptat la nivel internaţional dezvoltat pentru a evalua sistemele de management operaţional şi de control ale operatorilor aerieni. IOSA utilizează principii de audit de calitate recunoscute internaţional şi este proiectat pentru ca auditurile să fie conduse într-un mod consistent şi standardizat.

Inerent în cadrul programului IOSA este un nivel de calitate, integritate şi securitate astfel încât companiile interesate şi autorităţile să poată accepta cu încredere rapoartele de audit IOSA. Ca rezultat industria este în poziţie să realizeze beneficii de eficienţă - costuri printr-o reducere a redundanţei auditurilor.
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2016-06-26 - Tarom: Iasi- Madrid
2016-06-03 - Tarom inaugureaza o noua destinație in orarul de vara
2010-04-05 - Zboruri directe de la București și Cluj la Constanța
2010-03-15 - București - Barcelona din cauza unei probleme tehnice minore
2010-03-02 - Tarom începe operarea către Nisa


Booking.com