Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > O companie chineza vrea sa investeasca in aeroportul din Iasi

 
   

O companie chineza vrea sa investeasca in aeroportul din Iasi
2008-11-08 02:24

Firma chineza Harbour Engineering Company vrea sa investeasca in modernizarea Aeroportului International Iasi, insa nu s-a luat inca o decizie privind un parteneriat public-privat, a declarat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, sub conducerea caruia se afla aeroportul.

Coform studiului de fezabilitate, proiectul pentru reabilitarea aeroportului prevede o investitie de peste 200 milioane de euro.

-Sperantele mele sunt sa promovam o lege prin care sa obtinem finantare guvernamentala pentru aeroport, in 4 etape, a spus Simirad, citat de NewsIn.

- In cazul in care nu vom reusi acest lucru, ne gandim sa acceptam propunerea firmei chineze, care vrea sa realizeze integral sau partial obiectivul. Am primit si joi o adresa de la Ambasada Chinei in Romania privind intentia firmei chineze de a investi. Deocamdata, vedem ce putem face in plan legislativ, a adaugat primarul.

La inceputul anului 2008, o delegatie chineza, formata din oameni de afaceri si oficiali ai provinciei Jilin, au vizitat Iasiul si au discutat cu autoritatile locale despre potentialul de dezvoltare a capitalei Moldovei si posibile parteneriate privind dezvoltarea unor proiecte de investitii.

La vremea respectiva, chinezii s-au declarat interesati in special de infrastructura de transport si industria farmaceutica.

Harbour Engineering Company Ltd. este o divizie a grupului de firme CCCC, infiintata in 2005 dupa fuziunea intre China Harbour Engineering Company Group si China Road and Bridge Corporation.

Compania este detinuta de statul chinez si a avut, in 2007, potrivit site-ului oficial, contracte internationale in valoare totala de 2 miliarde de dolari. Harbour Engineering activeaza in peste 20 de tari.
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:Booking.com