Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Un Airbus s-a prăbușit în râul Hudson la New York

 
   

Un Airbus s-a prăbușit în râul Hudson la New York
2009-01-16 00:54

Un Airbus s-a prăbușit în râul Hudson la New York, pasagerii au supraviețuit miraculos

Un Airbus A320 al companiei US Airways, cu peste 150 de persoane la bord, s-a prăbușit joi în râul Hudson din New York, însă toți pasagerii au putut fi evacuați în urma unei spectaculoase operațiuni de salvare desfășurate cu ajutorul navelor și elicopterelor, transmite AFP.

Doug Parker, directorul executiv al companiei aeriene US Airways, a anunțat că toate cele 155 de persoane de la bord - 150 de pasageri și cinci membri ai echipajului - au supraviețuit accidentului.Avionul s-a prăbușit la ora locală 15.03 (23.03, ora României), la câteva minute de la decolarea sa de pe aeroportul New York La Guardia către destinația Charlotte, în Carolina de Nord.

Pasageri echipați cu veste de salvare, cu hainele și părul ude, vizibil șocați, au fost salvați și urcați la bordul navelor care înconjurau carlinga.

La căderea nopții, aparatul a început să se scufunde progresiv în fluviu și numai jumătatea superioară a avionului - capătul aripii stângi, eleronul din spate și o parte din cabina piloților - a rămas la suprafață. Temperatura apei era joi după-amiază de 6 grade, iar temperatura externă de minus 6 grade. Televiziunile americane au difuzat imagini spectaculoase cu pasageri mergând pe aripa avionului pe jumătate scufundat în apă înainte de a fi îmbarcați pe feriboturile venite în ajutor.

Potrivit Administrației Aviației Civile (FAA), cursa 1549 transporta 148 de pasageri și cinci sau șase membri ai echipajului. Și FAA a anunțat că nu sunt morți.

Accidentul a fost provocat "fără îndoială" de coliziunea cu pasări, potrivit FAA. "Nimic nu indică deocamdată că poate fi vorba despre altceva decât despre un accident", a spus un reprezentant al FAA îmdepărtând ipoteza teroristă.Un martor ocular al accidentului a relatat că avionul a făcut o coborâre foarte progresivă înainte de a intra în apă, ceea ce ar putea însemna că pilotul a reușit să aibă controlul asupra aeronavei până la sfârșit.

"Avionul a fost un pic zguduit, apoi dintr-o dată am simțit un miros de ars, iar aparatul s-a întors către o altă direcțe. Brusc, pilotul ne-a spus să ne pregătim de impact ș atunci am înțeles că vom atinge apa. E un miracol că toată lumea mai e încă în viață", a relatat un pasager. Unii călători s-au agățat de scune, alții au îmbrăcat vestele galmene gonflabile, însă ambarcațiunile au venit destul de repede în ajutor, a adăugat pasagerul.
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2010-03-12 - Air Berlin, cursa saptamanala München-Constanta
2009-04-29 - Baneasa estimeaza afaceri in crestere cu 25%
2009-02-25 - Cursă aeriană București - Alexandroupolis
2009-01-23 - Companiile low-cost cauta angajati
2009-01-22 - Italienii fac aeroport la Deva


Booking.com