Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Carpatair: Timisoara incident aviatic

 
   

Carpatair: Timisoara incident aviatic
2009-02-28 12:58

Astăzi (28.02), ora 09.44, o aeronavă Saab 2000, aparținând companiei Carpatair, ce opera un zbor pe ruta Chișinău - Timișoara a efectuat o aterizare de urgență pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, din cauza unor probleme tehnice la jamba față. Aterizarea s-a făcut în siguranță și nu s-au înregistrat răniți.

Aeronava avea la bord 47 pasageri și 4 membri ai echipajului. Aterizarea s-a efectuat utilizând doar trenul principal de aterizare, pe un strat de spumă ignifugă în lungime de 200 metri, asigurat de serviciul de salvare aeroportuară și PSI al Aeroportului Traian Vuia.După aterizare, pasagerii au fost debarcați în siguranță și conduși în clădirea terminalului, unde au primit asistență din partea personalului aeroportului. Serviciul medical al aeroportului a asigurat asistența pentru eventualitatea unor probleme medicale.Măsurile luate pe aeroport s-au derulat sub conducerea Comandamentului pentru intervenție în situații de urgență, în conformitate cu Planul pentru situații de urgență. Administrația aeroportului a colaborat foarte bine cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, care a dislocat la aeroport ambulanțe, echipaje de pompieri și de descarcerare a căror intervenție, din fericire, nu a fost necesară.Traficul aerian pe aeroport urmează să se reia începând cu ora 12.00, imediat ce pista de decolare-aterizare va fi eliberată.

La nivelul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, prin Ordin de ministru, a fost creată o comisie de investigație tehnică care se va deplasa la fata locului pentru cercetări.12 zboruri programate in acest interval de timp au avut întârziere - este vorba de cursele de Florența, Munchen, Roma, Atena, Bologna, Dusseldorf, Verona, Viena, Ancona, Stuttgart, Bergamo (zboruri aparținând companiei Carpatair) si Dortmund (zbor aparținând companiei Wizz Air). Începând cu orele 12.00, traficul aerian a fost reluat, urmând ca cele 12 aeronave sa opereze conform noilor planuri de zbor.Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2010-06-24 - Web Check-in de la Carpatair
2010-04-11 - Carpatair, mai multe zboruri spre Italia
2010-04-03 - Carpatair reia operarea Suceava - Timisoara, via Sibiu
2010-03-23 - Zboruri de dimineata pe ruta Timisoara – Bucuresti
2010-02-04 - Carpatair a inceput operarea cu aeronavele Fokker 70


Booking.com