Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Clickair+Vueling=Vueling

 
   

Clickair+Vueling=Vueling
2009-03-25 20:32

În luna iunie a acestui an compania spaniolă Clickair va fi lichidată. Linia aeriană va fi preluată de către concurentul prezent al acesteia – Vueling Airlines. Ca urmare a preluării acestei companii va fi creată o nouă linie – Vueling – care va fi ce-a de-a treia companie aeriană în Spania – ca mărime – și cea de-a patra pe piața europeană a companiilor low cost.

Vueling și Clickair au obținut acordul de fuzionare din partea Comisiei Europene, la data de 12 ianuarie a anului curent. Cele două companii spaniole vor fuziona pentru a micșora costurile de activitate care sunt în creștere și pentru a lupta împreună împotriva prezenței crescânde a companiilor europene pe cerul spaniol. Nova companie Vueling va opera din bazele sale din Madrid, Barcelona și Sevilla, la început pe 39 de curse. Această fuziune va duce la lichidarea a 19 curse deservite în prezent de Clickair, dar acestea sunt de cele mai multe ori dublate în prezent de ambele linii. Vueling va opera de la București la Barcelona și la Valencia.
Fuziunea ambelor companii aeriene va duce la concedierea a 15% din personalul angajat în prezent de Clickair. Restul angajaților vor fi preluați în cadrul companiei Vueling, care, ca urmare a fuziuni își va dubla patrimoniul. Acționarul principal al noii companii aeriene va fi Iberia, proprietarul actual al companiei Clickair.
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2009-01-08 - Clickair începe cursele București – Valencia
2007-03-05 - Clickair intra pe piata locala (WJ)
2007-02-23 - La Barcelona cu Clickair


Booking.com