Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Malev: Romania, a doua piata europeana pentru noi

 
   

Malev: Romania, a doua piata europeana pentru noi
2009-04-12 11:34

In plina criza economica, cand principalul obiectiv al companiilor aeriene a devenit cresterea numarului de pasageri, si nu profitul, compania aeriana ungara Malev are o tinta indrazneata: un avans de 15% al numarului de pasageri transportati din si catre Romania, pana la circa 250.000 de persoane.

- De la piata din Romania mereu asteptarile au fost foarte mari, dar si realizarile, piata romaneasca fiind ce-a de-a doua ca marime in functie de venituri, dupa Germania, si prima ca numar de zboruri. Astfel, cu cele 64 de zboruri saptamanale pe care le vom avea incepand din 1 iunie, obiectivul propus este unul realizabil, a declarat, pentru Wall-Street, Madalina Cretu, country manager Malev Romania.

Anul trecut, operatorul aerian a transportat pe cursele din si catre Romania 218.000 de pasageri, in crestere cu 20% fata de 2007, iar la nivel de grup Malev a transportat 3,2 milioane de pasageri catre cele 50 destinatii in care opereaza.

Reprezentantul Malev considera ca flexibilitatea este principala calitate pe care o companie aeriana trebuie sa o transmita pe timp de criza.

Malev zboara in prezent catre cinci destinatii din Romania- Bucuresti, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Timisoara si Iasi- compania neintentionand intr-un viitor foarte apropiat introducerea unei a sasea destinatii.

- Fiecare destinatie din Romania pe care o operam este o piata in sine. Timisoara este o destinatie care se bazeaza in principal pe pasagerii de tranzit,via Budapesta, mai putin pe traficul point to point, fiind un produs in crestere. Cele patru zboruri pe care la operam zilnic din Bucuresti fac din acest oras cea de-a doua destinatie ca numar de zboruri dupa Bruxelles, fiind in principal o destinatie de business, a explicat Madalina Cretu.

Cluj-Napoca este un zbor care a crescut seminficativ in ultimii doi ani, fiind o combinatie intre traficul de tranzit si cel de business, spune Cretu. Si Targu-Mures este tot o imbinare intre traficul point to point la Budapesta prin prisma traficului etnic, dar si o destinatie de tranzit. Ultima destinatie introdusa de Malev in Romania, Iasi, este foarte importanta avand in vedere ca estul Romaniei a fost foarte putin exploatat pana in prezent.

Incepand din 30 martie compania ungureasca opereaza catre Iasi cinci zboruri saptamanale pana la sfarsitul lunii mai si sase din luna iunie, zborurile fiind operate cu aeronave de tip turboprop Q400.

Operatorul ungar a mai efectuat zboruri si de pe aeroportul din Constanta, insa aceasta destinatie nu s-a dovedit una de success. - Constanta este o piata foarte atipica si volatila pentru ca este foarte aproape de Bucuresti si nu poate fi un produs de business, iar cererea de leisure din afara este una foarte scazuta, considera oficialul Malev, companie ce detine o cota de piata de 5% in Romania.

Linia ungureasca a avut anul trecut un grad mediu de ocupare de 65% pe cursele din si catre Romania, cifra pe care o trageteaza si anul acesta.

Pentru perioada Sarbatorilor de Paste Malev asteapta o crestere de 5%-10% a numarului de pasageri care vor zbura pe destinatiile din Romania.

In ciuda tarifelor avantajoase de care pot beneficia daca fac rezervari cu mult timp inaintea zborului, in special in conditii de criza, pasagerii din Romania nu sunt o piata de early-booking. - Chiar daca in Transilvania cumparatorii sunt mai organizati si mai conservatori, Romania nu este o piata de early-booking. Daca vorbim de segmental de business calatoriile se stabilesc in ultimul moment, iar in scop de leisure oamenii nu isi fac rezervari cu mult timp inainte pentru ca se decide mai greu asupra destinatiei de vacanta. Cel mai devreme se face booking-ul cu circa 2 luni inainte, in special pentru destinatiile indepartate, a mai spus Madalian Cretu
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2009-01-08 - Malev va zbura de la Iași la Budapesta
2008-03-10 - Malev opereaza individual de la Cluj si renunta la Constanta
2007-04-10 - Checkin pentru zborurile Malev


Booking.com