Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > 18 milioane de pasageri în 5 ani

 
   

18 milioane de pasageri în 5 ani
2009-05-19 21:26

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din centrul și estul Europei aniversează azi 5 ani de la primul zbor, înregistrând în această perioadă 18 milioane de pasageri.

Piața care prezintă cea mai rapidă creștere pentru Wizz Air este România. După trei ani de la primul zbor operat din Tîrgu Mureș, compania a devenit liderul segmentului low cost în România, cu o cotă de piață de 35% în aprilie 2009. În această perioadă, compania a transportat din și spre România peste 1,9 milioane de pasageri. Acest lucru ilustrează clar faptul că tarifele scăzute, alături de o experiență foarte plăcută la bordul aeronavelor noi A320, reprezintă o propunere foarte atractivă pentru piața din România.

Primul zbor Wizz Air a decolat din Katowice, Polonia, pe 19 mai 2004, după aderarea a 10 state din regiune la Uniunea Europeană și deschiderea unei noi piețe de 70 de milioane de pasageri. Din acel moment Wizz Air a lansat 10 baze operaționale în Polonia, Ungaria, Bulgaria, România și Ucraina, cea de-a 11-a bază urmând să fie inaugurată în Praga, în luna iunie.

- Wizz Air s-a dezvoltat foarte mult în această perioadă. În urmă cu 5 ani am avut ideea unei linii aeriene low cost care să fie accesibilă cât mai multor persoane. După 5 ani deținem cea mai mare companie aeriană low cost din regiune și transformăm călătoria cu avionul într-un serviciu accesibil pentru milioane de oameni. Wizz Air a revoluționat transportul în centrul și estul Europei. – a declarat József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air. - Succesul Wizz Air are la bază modelul de business ultra low cost, care s-a dovedit câștigător în relația cu clienții, indiferent dacă piața se află într-o perioadă benefică sau cunoaște dificultăți a adăugat acesta.

Pe parcursul celor 5 ani de activitate, Wizz Air a devenit cea mai mare companie aeriană low cost – low fare pe toate piețele unde deține baze operaționale și își urmează traseul pentru a deveni cea mai mare companie aeriană din regiune. Datorită modelului eficient de business transportatorul va continua să crească în 2009 cu 30% față de anul anterior.

De la lansarea operațiunilor din România, Wizz Air a investit permanent în dezvoltarea serviciilor și a rețelei de transport, ultimele noutăți ale companiei pentru piața locală incluzând deschiderea celei de-a treia baze operaționale în februarie la Timișoara, alocarea a două noi aeronave A320 bazelor din București și Timișoara (a treia va fi alocată bazei din Cluj-Napoca în iunie), dublarea capacității de transport, creșterea echipei prin angajarea de noi membri de echipaj și creșterea frecvențelor pe mai multe zboruri.

În prezent, Wizz Air operează zboruri în 21 de țări, pe mai mult de 130 de rute, rețeaua de zbor a companiei fiind în permanentă creștere.
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2016-07-19 - Wizz Air: din București spre Hanovra și Billund
2016-07-01 - Wizz Air a inaugurat baza de la Iași
2016-06-29 - Wizz sărbătorește 6 milioane de pasageri în Cluj Napoca
2016-06-15 - Wizz Air anunță o rută nouă din Cluj-Napoca
2016-04-20 - Wizz începe să opereze curse București – Londra Gatwick


Booking.com