Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Sistem performant de management al bagajelor

 
   

Sistem performant de management al bagajelor
2009-07-29 22:25

De la punerea în funcțiune, la începutul acestui an, a sistemului „SITA” de management al bagajelor de cală, nu a fost înregistrată nici o plângere privitoare la pierderea vreunui bagaj la Taeroportul “Traian Vuia” din Timișoara.

Implementarea sistemului de soft “Baggage Management System” a îmbunătățit procesul de gestionare a bagajelor, atât prin scurtarea timpului de procesare a acestora cât și prin prevenirea pierderilor de bagaje și a rutării greșite. În același timp, sistemul permite creșterea gradului de securitate și controlul proceselor de manipulare a bagajelor la plecări și sosiri, în conformitate cu standardele internaționale ale industriei de transporturi aeriene și a recomandărilor europene.

Practic, prin acest sistem, în momentul predării de către pasager la ghișeu a bagajului, acesta este procesat și i se aplică un cod de bare. După înregistrare, bagajul este transferat spre zona de transport, iar apoi ajunge la aeronavă. Un angajat al aeroportului, folosind un scanner, verifică electronic fiecare bagaj, evitându-se astfel rătăcirea acestora. Prin acest proces se confruntă lista de bagaje, care ajunge la aeronavă, cu lista predată de biroul check-in și în care sunt trecuți pasagerii care au predat bagajele de cală. Pe de altă parte, accesul la acest sistem de date, permite identificarea bagajului în peste 200 de locații din lume, păstrându-se astfel traseul bagajului.

Aeroportul Internațional “Traian Vuia” Timișoara este singurul din țară care utilizează un asemenea sistem informatic pentru managementul bagajelor de cală.

- În cele aproape 8 luni de când am introdus sistemul, pe aeroportul Traian Vuia nu s-a rătăcit și nici nu s-a pierdut vreun bagaj cu origine de operare–aeroport Timișoara. Este un sistem performant care permite identificarea și urmărirea permanentă a fiecărui bagaj de cală, aproape în orice locație din lume, declară Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional “Traian Vuia” Timișoara.
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2010-12-14 - Trafic normal pe Aeroportul Timișoara
2010-11-26 - Lecții deschise la Aeroportul Timișoara
2009-07-08 - Raportul activității Aeroportului Timișoara
2009-05-24 - Numarul pasagerilor a stagnat in primele patru luni din 2009
2009-04-09 - Aeroportul Timișoara trece la programul de vara


Booking.com