Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Wizz Air: Craiova - Milano Bergamo

 
   

Wizz Air: Craiova - Milano Bergamo
2012-11-01 18:28

Wizz Air, cea mai mare linie aeriana low-cost, low-fare din Europa Centrala si de Est, a anuntat ca va incepe sa zboare de la Craiova catre Milano Bergamo si retur, incepand cu 20 mai 2013. Cea mai noua ruta low-fare romaneasca a Wizz Air, care va opera, initial, de doua ori pe saptamana (lunea si vinerea) va transporta peste 30.000 de pasageri pe an si va crea 30 de locuri de munca la nivel local.

Wizz Air este renumita pentru turismul infloritor intre Romania si restul Europei, inca din 2006 si tarifele sale scazute favorizeaza sporirea traficului si a locurilor de munca in aeroporturile care ofera facilitati low cost. Aeroportul Craiova este cel mai recent adaugat in reteaua Wizz Air, care numara acum 82 de aeroporturi in 29 de tari.

Noua ruta Wizz Air de la Craiova este disponibila pentru vanzarea de bilete chiar de la 1 noiembrie 2012, pe site-ul wizzair.com, cu tarife incepand de la doar 72 RON (pret pentru o singura cursa, cu toate taxele incluse). Lansarea Wizz Air la Craiova a prilejuit si o conferinta de presa la care au participat domnul György Abrán, Director Comercial al Wizz Air, domnul Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, domnul Mircea Dumitru, directorul general al Aeroportului Craiova si domnul Cristinel Iovan, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj.

In cadrul acestei conferinte, domnul György Abrán a declarat: "Ne bucuram sa anuntam noua noastra ruta low-fare de la Craiova spre/de la Milano/ Bergamo. Investitia facuta de Wizz Air in aviatia romaneasca low-cost este fara precedent si intreaga tara beneficiaza de legaturile aeriene la preturi accesibile cu aproape 60 de rute internationale Wizz Air, la momentul de fata. Astazi este o zi buna pentru regiunea Oltenia, intrucat Craiova se alatura retelei noastre de rute, in permanenta extindere. Populatia Craiovei, cat si vizitatorii, vor economisi bani de fiecare data cand rezerva zboruri pe wizzair.com."

Venirea companiei aeriene de low-cost la Craiova arata ca eforturile Consiliului Judetean Dolj de a dezvolta Aeroportul International Craiova au dat roade, reprezentantul Wizz Air afirmand, in cadrul conferintei de presa din data de 1 noiembrie 2012, ca aeroportul din Craiova a îndeplinit toate conditiile impuse pentru crearea unei rute de zbor. Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, cu aceeasi ocazie, ca aducerea companiei aeriene Wizz Air la Craiova este o realizare marcanta pentru Aeroportul Craiova si pentru Consilul Judetean Dolj, un rezultat al investitiilor din ultimii ani: "E o zi mare azi pentru Craiova si regiunea Oltenia. Suntem bucurosi sa va spunem ca ceea ce v-am anuntat, de-a lungul timpului, in legatura cu dezvoltarea Aeroportului din Craiova prinde, in acest moment, un si mai pronuntat contur. Oficial, de azi, Wizz Air este la Craiova! Vreau sa anunt cu mare satisfactie ca voi cumpara primul bilet pentru cursa de Bergamo. Asa cum se stie, de cativa ani de zile, Consiliul Judetean Dolj investeste masiv in Aeroportul Craiova, in constructii, in infrastructura, in masini si utilaje. Se contureaza, astfel, unul din punctele forte ale Regiunii Oltenia". Domnul presedinte Prioteasa a anuntat, totodata, ca, in cursul acestei saptamani, a primit documentele semnate cu Wizz Air pe o perioada de cinci ani. "Din acest moment Aeroportul din Craiova va trai o alta viata, urmand sa-si dubleze numarul de pasageri", a mai spus Ion Prioteasa. Mircea Dumitru, Directorul General al Aeroportului Craiova, a declarat: "Este un moment istoric. Ziua de azi reprezinta un pas decisiv spre deschiderea oficiala a Aeroportului Craiova. Acordul nostru cu Wizz Air este definitoriu si arata ca visul nostru de a avea un aeroport si de a da un suflu nou turismului local devine, in sfarsit, realitate."

La fel de incantat de incheierea parteneriatului cu Wizz Air s-a aratat si vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, domnul Cristinel Iovan: "Aducerea Wizz Air la Craiova dovedeste ca strategia noastra pentru dezvoltarea aeroportului a fost una corecta si ca pasii pe care i-am facut in acest sens au fost firesti. Nu puteam sa aducem o astfel de companie mare daca nu am fi avut un aeroport care sa corespunda cerintelor atat de aspre ale Uniunii Europene".
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2016-07-19 - Wizz Air: din București spre Hanovra și Billund
2016-07-01 - Wizz Air a inaugurat baza de la Iași
2016-06-29 - Wizz sărbătorește 6 milioane de pasageri în Cluj Napoca
2016-06-15 - Wizz Air anunță o rută nouă din Cluj-Napoca
2016-04-20 - Wizz începe să opereze curse București – Londra Gatwick


Booking.com