Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Wizz Air: Natasa Kazmer

 
   

Wizz Air: Natasa Kazmer
2007-04-01 14:46

Invitata Pasagair.ro este Natasa Kazmer, Director de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Wizz Air. Vom vorbi despre piaţa românească, planuri de viitor şi motivele pentru care încă nu se efectuează curse de pe Aeroportul din Arad.

Pasagair ro: Wizz Air a lansat operatiunile in Romania in urma cu o luna. Ce parere aveti despre potentialul pietei romanesti? Care sunt rezultatele Wizz inregistrate pe aceasta piata?

Natasa Kazmer: Wizz Air a lansat operatiunile de zbor din Bucuresti la 15 ianuarie 2007, dar compania noastra a intrat pe piata din Romania in iulie 2006, cand am inceput sa operam zboruri pe ruta Targu Mures – Budapesta. Piata din Romania va cunoaste o crestere foarte dinamica in perioada urmatoare, intrucat beneficiaza de un potential foarte mare, ceea ce va atrage multi jucatori importanti. Totusi, sunt si multe provocari la care trebuie sa facem fata, precum infrastructura aeroporturilor si a drumurilor, veniturile mici obtinute de populatie si utilizarea scazuta a internetului. Competitia la nivel inalt intre companiile aeriene va avea ca rezultat operarea la preturi mai mici si dezvoltarea ariei de destinatii si servicii pentru pasageri. In ceea ce priveste Wizz Air, vom continua strategia de castigare a pietei. Destinatiile noastre atractive, combinate cu capacitatea noastra de a oferi cele mai mici preturi de pe piata, au asigurat o rata de ocupare foarte mare, inca de la primele zboruri.

Pasagair.ro: Bucurestiul este a cincea baza Wizz Air din Europa. Aceasta inseamna noi legaturi, dar si locuri de munca. Care este in prezent numarul de angajati Wizz Air din Romania?

Natasa Kazmer: Aeroportul Baneasa din Bucuresti este de fapt a sasea baza operationala Wizz Air dupa Katowice, Budapesta, Varsovia, Gdansk si Sofia. Acum angajam echipajul pentru aeronave. In prima faza, pana la sfarsitul lunii mai, vom angaja aproximativ 35 de persoane.

Pasagair ro: Ce s-a intamplat cu lansarea zborurilor din Arad?

Natasa Kazmer: Suntem extrem de multumiti de activitatea noastra generala din Romania. Cu toate acestea, suntem dezamagiti de vanzarile pe care le-am inregistrat la Arad. Fiind cel mai mare operator low-cost din regiune, evaluam foarte bine variantele pe care le avem – unde sa operam, care sunt pietele care au cea mai mare nevoie de noi. Se pare ca Aradul nu este pregatit, deocamdata. Nu abandonam in totalitatea ideea de a opera in Arad, poate o sa ne intoarcem intr-un moment cand piata din Arad va ajunge la o maturitate reala. Pentru moment, am decis sa ne redirectionam capacitatile catre rute pentru care cererea este mai mare.

Pasagair ro: Romania este o tara in care utilizarea internetului nu este foarte dezvoltata. Cum distribuiti biletele pe aceasta piata?

Natasa Kazmer: Romanii, la fel ca toti clientii nostri, gasesc o modalitate de a rezerva bilete, daca acestea au preturi foarte mici. In Romania se pastreaza modelul - rezervari on-line 80%, rezervari prin intermediul call-center-ului 10% si rezervari prin agentii de calatorie 10%. Incurajam clientii sa rezerve biletele on-line, deoarece este cea mai simpla si mai eficienta modalitate de a achizitiona un bilet Wizz Air. Clientii isi dau seama destul de repede care sunt beneficiile rezervarilor on-line, de aceea reusesc sa se acomodeze rapid cu acest sistem.

Pasagair ro: Care sunt planurile in ceea ce priveste numarul de pasageri Wizz Air in Romania pentru 2007?

Natasa Kazmer: Obiectivul nostru pentru 2007 este sa transportam aproximativ 500.000 de pasageri pe rutele romanesti. Pana in vara anului 2008, Wizz Air va deveni lider pe piata aeriana low-cost din Romania.

Pasagair ro: Cand ne putem astepta la noi destinatii din Romania? Deocamdata la baza se afla o singura aeronava A320, cand va fi si cea de-a doua?

Natasa Kazmer: Tocmai am lansat 7 curse din Romania (din Bucuresti si Targu Mures) spre Budapesta, Londra, Roma, Dortmund si Barcelona. Acest tip de extindere a pietei nu a mai avut loc pana acum in Romania. Cercetam in mod constant piata, pentru a identifica destinatii ce ar putea fi atractive pentru romani, deci vom lansa rute noi in curand. In ceea ce priveste cea de-a doua aeronava Wizz Air, trebuie mentionat faptul ca flota noastra va inregistra o dezvoltare extraordinara in urmatorii ani – ajungand pana la 53 de aeronave A320 pana in 2012. Puteti fi siguri ca baza din Romania va primi intariri de indata ce se va considera necesar.

Pasagair ro: Blue Air este principalul competitor al Wizz Air in Romania. Cum doriti sa concurati pe aceasta piata, vefi fi agresivi precum Ryanair?

Natasa Kazmer: Pentru noi cea mai buna metoda de a concura este sa ne prezentam exact asa cum suntem – cea mai eficienta companie aeriana low-cost din regiune. Oferim cele mai mici preturi de pe piata si avem cea mai mare experienta in ceea ce priveste asigurarea satisfactiei clientilor. Aceste aspecte, alaturi de avantajul unei flote noi (cu varsta medie sub 3 ani) si al excelentei operationale, constituie cele mai bune avantaje competitionale.

Natasa Kazmer – a absolvit Colegiul de Comerţ Exterior din Budapesta. După o perioadă în care a studiat şi lucrat în Franţa, Natasha s-a alăturat echipei Malev, ocupîndu-se de cercetări de piaţă. În 1998 a lucrat ca project manager pentru comunicare la prima tentativă a companiei de a intra în Alianţa Aviatică. În ultimii doi ani petrecuţi la Malev, Natasa a condus echipa de comunicare corporativă, avînd misiunea de a implementa comunicarea integrată. După plecarea – în 2003 – de la Malev, s-a numărat printer cei şase membri fondatori ai companiei Wizz Air. În prezent, conduce Departamentul de Comunicare Corporativă şi Relaţii Publice a Wizz Air, compania low-cost care operează şi în România de cîteva luni. Natasa vorbeşte maghiară, rusă, franceză şi engleză.

Pawel Cybulak
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2008-11-10 - Myair: Antonio Iervolino, directorul general
2008-06-16 - Lufthansa: Karsten Benz
2007-10-24 - Invitatul pasagair.ro: Edgardo Badiali
2007-04-24 - Interviul cu Tim Clark - Emirates


Booking.com