Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Știri > Interviul cu Tim Clark - Emirates

 
   

Interviul cu Tim Clark - Emirates
2007-04-24 12:04

Tim Clark, preşedintele Emirates Airlines – considerată una dintre cele mai bune linii aeriene din lume – povesteşte despre viitorul industriei aviatice de pasageri, despre întârzierile în livrarea aeronavelor Airbus A-380 şi despre planurile de expansiune către Europa Central - Estică şi România. Totul în interviul cu Paweł Cybulak, redactorul principal al portalului Pasagair.ro

Pasagair.ro: Care este părerea dumneavoastră despre viitorul aviaţiei civile în lume în legătură cu noul tip de avion de nouă generaţie – Airbus A-380?

Tim Clark: Foarte bună întrebare. Văd acest viitor foarte optimist, cred că datorită avioanelor de nouă generaţie, ca de exemplu Airbus A-380 sau Boeing 787 – 350 vom fi în stare să ne efectuăm activitatea mult mai eficient. Pasagerul va primi o ofertă mai bună referitor la produs. Deoarece aceste avioane sunt mult mai ieftine de exploatat, vor fi mai multe, preţurile vor fi mai mici. Deja acum sunt mici ... dar vor fi mai multe. Mai multe persoane vor beneficia de aceste servicii, nu doar la Emirates Airlines ci pe scală globală, deci da, sunt optimist.

Ce ne puteţi spune despre întârzierile în livrarea noilor aeronave Airbus? Când va fi livrat primul A-380 pentru Emirates Airlines?

Tim Clark: Avionul A-380 ar fi trebuit să fie livrat în octombrie anul trecut. Va ajunge la noi în August 2008, deci avem cam 21 de luni întârziere, dar ne vom descurca. Nu are rost să susţinem că nu vom putea funcţiona deoarece nu am primit aceste avioane. Liniile aeriene Emirates Airlines se vor dezvolta în continuare, poate puţin mai încet, dar imediat ce vom primi aceste avioane ne vom dezvolta şi mai repede.

Nu v-aţi gândit să schimbaţi o anumită parte a Airbusurilor comandate cu aeronave Boeing?

Tim Clark: Nu – dacă acest avion va avea într-adevăr toate funcţiile despre care se vorbeşte atunci cred că vom achiziţiona mai multe. Asta nu înseamnă că nu am putea cumpăra aeronave Boeing, deoarece în momentul de faţă aşteptăm realizarea unei comenzi pentru 59 de avioane 777-300 ER. Mi se pare că acum avem chiar 25 de aeronave de acest tip. Aşadar aşteptăm multe avioane fabricate de Boeing. Am achiziţionat aeronave 777 Freighter, am cumpărat şi 747-700 Freighter, deci în momentul de faţă linia Boeing este într-adevăr puţin mai puternică decât linia Airbus.

Care sunt planurile legate de Europa de Est? Există vreo şansă ca să înceapă cursele pe rute ca de exemplu Varşovia sau Bucureşti?

Tim Clark: Ambele aceste direcţii sunt luate în considerare în planurile noastre. Cursele către Varşovia ar trebui să înceapă deja în acest an, dacă nu ar fi fost întârzierile în livrările aeronavelor Airbus A-380. Aceasta nu înseamnă că am fi zburat cu aceste avioane la Varşovia. Totuşi, când vom avea avioanele A-380 vom putea folosi avioanele care zboară pe rutele deja existente pentru a deservii cursele către Bucureşti, Varşovia sau Kiev. Roate aceste direcţii sunt luate în considerare în planurile noastre. Aşteptăm aşadar să primim noile avioane şi ne vom face apariţia şi la Bucureşti, posibil că încă în anul 2008.

---
Tim Clark – Preşedintele Emirates Airlines lucrează în industria aviaţiei civile din 1972 când a aderat la British Caledonian. În anul 1975 s-a mutat la Gulf Air în Bahrain şi apoi în 1985 în Dubai unde a fost unul din membrii fondatori ai Emirates ca Şef al departamentului de Air Planning. Acum este preşedintele liniilor aeriene Emirates şi Managing Director al Sri Lankan Airlines. El a ocupat acest al doilea post ca urmare a achiziţionării a unei tranşe de 40% din acţiunile Sri Lankan Airlines de către liniile aeriene Emirate în Aprilie 1998. Clark a absolvit economia la Universitatea din Londra şi este membru al Societăţii Aeronautice Regale.
Ai noutăți? Informează-ne!

Newsletter
    


Știri:

2008-11-10 - Myair: Antonio Iervolino, directorul general
2008-06-16 - Lufthansa: Karsten Benz
2007-10-24 - Invitatul pasagair.ro: Edgardo Badiali
2007-04-01 - Wizz Air: Natasa Kazmer


Booking.com