Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Aeroporturi > Paris Ch. de Gaulle

Aeroportul Paris Ch. de Gaulle (CDG)
Franţa

Aeroportul Internațional Charles de Gaulle este cel mai mare aeroport a Franței și printre cele mai mari din Europa. Este situat în localitatea Roissy-en-France, 25 km de la Paris, și este numit după generalul și fostul președinte francez Charles de Gaulle (1890-1970). Aeroportul a fost deschis în 1974.

În 2003, Charles de Gaulle a fost al doilea aerport în Europe după număr de pasageri, primul fiind Aeroportul Heathrow din Londra, care a avut cu 31,5% mai mult trafic decât CDG. În termen de mișcări de avioane, Charles de Gaulle a fost primul aeroport din Europa, cu 11% mai multe avioane decât Heathrow și 12% mai multe avioane decât Aeroportul Internațional Frankfurt. În termen de trafic de marfă, Charles de Gaulle a fost iarăși pe locul întâi, cu 4,5% mai mult trafic decât Frankfurt și 32,5 mai mult trafic decât Heathrow.

CDG-ul este conectat la rețeaua suburbană pariziană de căi ferate, Réseau Express Régional (RER). Aceasta conectează aeroportul cu toate părțile Parisului și zona sa metropolitană. În plus, există un serviciu de mare viteză TGV care conectează aeroportul direct mai multe orașe din Franța, prin rețeaua națională de TGV. Serviciul Thalys oferă trenuri de la Charles de Gaulle direct până la Bruxelles, Belgia.

www.paris-cdg.com

Harta:

Rent-a-car

Poţi închiria o maşina prin Avis.

Rent a car


Zboruri de la aeroport:De la aeroport vei putea ajunge în următoarele țări:Booking.com