Serviciul Clienți: 031 100 3786
Orar    Aeroporturi    Linii aeriene    Opinie    Hoteluri    Radar de zboruri

Serviciul Clienți:
031 100 3786


   Știri
   Știri
   Promotii
   Multimedia
   Pasager
   Orar
   Aeroporturi
   Linii aeriene
   Transfer
   Noile zboruri
   Dicționar aviatic
   Opinie
   Newsletter
   Portal
   Despre noi
   Colaborare
   Publicitate
   Căutare
   Contact


Pasagair.ro > Linii aeriene > CSA

CSA (OK)
[+] Adaugă opinia

CSA Czech Airlines este linia aeriană națională a Republicii Cehe, cu sediul în Praga. Aceasta este un membră a alianței SkyTeam alliance. Compania are zboruri spre majoritatea destinațiilor din Europa și face lagătură între puncte importante din America de Nord, Asia , Orientul Mijlociu și Africa de Nord, transportând circa 2 milioane de pasageri pe an. CSA utilizează un program de zbor numit "OK Plus Frequent Flyier Program". Baza sa principală este Aeroportul Internațional Ruzyne din Praga.

CSA a fost creată în 6 octombrie 1923 de către guvernul cehoslovac sub numele de CSA Ceskoslovenske Stare Aerolinie. Douăzeci și trei de zile mai tîrziu, primul său zbor a avut loc între Praga și Bratislava. A operat numai zboruri interne până la primul său zbor internațional de la Praga spre Bratislava și Zagreb, în 1930. După invadarea nazistă a Cehoslovaciei în 1939, dezvoltarea liniei aeriene a fost oprită. În 1948 Partidul Comunist a preluat puterea în Cehoslovacia și a suspendat rute spre Europa de Vest și Orientul Mijlociu și a înlocuit o mare parte din flota companiei cu aparate sovietice. În 1957 CSA a devenit una dintre primele companii aeriene din lume care utiliza aparate Tupolev Tu-104A cu turboreactor. Primul zbor transatlantic a avut loc pe 3 feburarie 1962 spre Havana, Cuba. După separarea Cehoslovacei în cele două țări, Cehia și Slovacia, CSA a adoptat numele curent în 1995.

Un Airbus A310 de la CSAÎn ianuarie 2005, Csa Czech Airlines avea 4,441 de angajați, pricipalii acționari fiind Fondurile cehe pentru proprietate (56,43%), Banca cehă de consolidare(34,49%) și investitori cehi.

Toate zborurile companiei aeriene CSA din România:

Bucuresti Otopeni (OTP) - Praga (PRG)


Știri:

2008-10-03 Czech Airlines amana deschiderea de noi rute


Opinie CSA:

Nimeni nu a avut nicio opinie... Adaugă opinia!Booking.com